ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ


Η αλληλεγγύη και η συλλογική δράση είναι μονόδρομος για την επιβίωση της κοινωνίας. Σε καιρούς που καλούμαστε να πληρώνουμε για τα κοινωνικά αγαθά πρέπει σε αντιδιαστολή ένα σχολείο αλληλεγγύης να εκφράζει την αναγκαιότητα της ελεύθερης πρόσβασης στη γνώση και τη συλλογική ευθύνη της κοινωνίας να παρέχεται ποιοτική εκπαίδευση σε όλους με ίσους όρους.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, η προσπάθεια που ξεκίν

ησε πέρυσι για την παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές των Λυκείων Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη από ομάδα Εθελοντών Εκπαιδευτικών σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και την στήριξη του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, συνεχίζεται και φέτος.

Τα μαθήματα του Σχολείου Αλληλεγγύης προσφέρονται δωρεάν και απευθύνονται σε μαθητές- τριες της Β΄ και Γ΄ Λυκείου που έχουν ανάγκη πρόσθετης διδακτικής στήριξης σε μαθήματα κατεύθυνσης και γενικής παιδείας και των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα για να στείλουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά φροντιστήρια.

Το Σχολείο Αλληλεγγύης θα λειτουργήσει στο 11ο Γυμνάσιο Νίκαιας, Πέτρου Ράλλη 182 (Ηράκλειτος), τα μαθήματα θα γίνονται απογευματινές ώρες, τις εργάσιμες μέρες της εβδομάδας.

Οι εγγραφές στο Σχολείο Αλληλεγγύης γίνονται τις καθημερινές από 12/09 έως 20/09 στα γραφεία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη (Μαγνησίας 50 Νίκαια -πίσω από το ΚΕΠ), από της 18:30 έως 20:30. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6955063540 – 6977921066.