Μεγάλη και ιστορικής σημασίας σύσκεψη του Αριστερού Ρεύματος Σύριζα.


Οι βουλευτές που πρόσκεινται στο Αριστερό Ρεύμα θα τιμήσουν το 61% του Ελληνικού Λαού που ψηφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα και θα ψηφίσουν αρνητικά στην αυριανή ψηφοφορία στη βουλή, με όποιον τρόπο κατά συνείδηση αυτοί επιλέξουν. Επίσης σε καμιά περίπτωση δεν θα παραδώσουν την έδρα τους, θεωρώντας οτι δεν  είναι αυτοί που παραβιάζουν καταστατικές αρχές και αποφάσεις του κόμματος. Στην περίπτωση των υπουργών δεν παραιτούνται, εκτός βέβαια αν τους "παραιτήσει" ο πρωθυπουργός.
Αναμένεται επίσης οτι και άλλοι βουλευτές που πρόσκεινται σε άλλες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα πράξουν το ίδιο. 
Σύμφωνα με σχετική απόφαση που ελήφθη το βράδυ της Τρίτης σε σύσκεψη του Αριστερού Ρεύματος, οι βουλευτές και τα στελέχη του δεν προτίθεται να αποχωρήσουν από το κόμμα και να διευκολύνουν τις επιδιώξεις διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ.
Απεναντίας όπως αναφέρθηκε θα επιδιώξουν να συνεδριάσουν όλα τα όργανα του κόμματος και εκεί θα υπερασπισθούν την τιμή και την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ντροπή που συνιστά η νέα συμφωνία-μνημόνιο με τους δανειστές. Επιπλέον θα εργασθούν για την ενότητα και τη περαιτέρω ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη σύσκεψη, έγινε ακόμη γνωστό ότι υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις στην περίπτωση κατά την οποία η χώρα θα υποχρεωνόταν να βγει από το ευρώ. Ως παράδειγμα, αναφέρθηκε το αποθεματικό των 20 δις. ευρώ που βρίσκονται στην Τράπεζα της Ελλάδας, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, χωρίς την απαραίτητη έγκριση της ΕΚΤ, καθώς θα είχαν δημιουργηθεί έκτακτες συνθήκες.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνέντευξη τύπου για δημοσιοποίηση των θέσεων της Αριστερής Πλατφόρμας σχετικά με την ευρωζώνη.