Μαζική και δυναμική παρουσία αλληλέγγυων απέτρεψε πλειστηριασμούς στο ειρηνοδικείο Νίκαιας





Δυναμική και μαζική ήταν η παρουσία των αλληλέγγυων  πολιτών του ''ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ'' σήμερα  στο ειρηνοδικείο Νίκαιας, ακυρώνοντας έτσι, κάθε διάθεση  για να υπάρξει τέτοια διαδικασία. 
Πιο συγκεκριμένα για σήμερα Τετάρτη 4/2/2015 γίνονται 47 πλειστηριασμοί κατοικιών σε όλη την Αττική. Από την Αθήνα μέχρι το Λαύριο. 
Παράλληλα έγινε και μια μικρή συνέλευση των συμμετεχόντων για να συζητηθεί η παραπέρα κλιμάκωση και διεύρυνση της πίεσης ώστε να αλλάξει ο νόμος και να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.
Υπενθυμίζουμε πως πάγιο αίτημα των κινημάτων είναι η επαναφορά του πλαισίου που ίσχυε μέχρι το τέλος του 2013. Δηλαδή αναστολή των πλειστηριασμών σε κάθε περίπτωση της κύριας κατοικίας για ποσό αντικειμενικής αξίας πάνω από 350.000 και αναστολή όλων των πλειστηριασμών για ποσά μικρότερα των 200.000 ευρώ. 
Επίσης πρέπει να υπάρξει όριο κατάσχεσης και στις περιπτώσεις καταναλωτικών και άλλων δανείων πέραν των στεγαστικών. Παράλληλα τα κινήματα ζητούν γενική αναστολή των πλειστηριασμών μέχρις ότου να ιδρυθεί αυτός ο φορέας που θα παίξει το ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ της τράπεζας και του δανειολήπτη.

"Θα πρέπει πλέον όλοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο να κατανοήσουν  ότι η πολυαναφερόμενη ''Περηφάνια και Αξιοπρέπεια'', δεν είναι απλή αναφορά στα μπαλκόνια, αλλά περνάει μέσα από την ουσιαστική κάλυψη και προστασία των πολιτών, με γενναίες και ουσιαστικές αποφάσεις και παρεμβάσεις και όχι με ρετουσαρίσματα, πασαλείμματα και ασαφείς προθέσεις, που διογκώνουν το πρόβλημα και συνεχίζουν το έργο που σταμάτησαν οι προηγούμενοι, το έργο της λεηλασίας και της δήμευσης της περιουσίας των πολιτών. " 
αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ.