Συγκίνηση και ενθουσιασμός στην εκδήλωση μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνειου 41 χρόνια μετά.


Μια εξαιρετική εκδήλωση αφιερωμένη στα 41 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, διοργάνωσε  η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη "Κόντρα στο Ρεύμα" στον πολυχώρο "Μάνος Λοΐζος". Με τις αυτοβιογραφικές, "από καρδιάς" αναφορές των ομιλητών και την παρουσία εκατοντάδων πολιτών ζωντάνεψαν μνήμες, βρέθηκαν φίλοι και σύντροφοι από τα παλιά, περίσσεψε το πάθος, η συγκίνηση και ο ενθουσιασμός για την συνέχιση του αγώνα από γενιά σε γενιά, σε μια διαρκή κίνηση υπεράσπισης των ιδανικών της ελευθερίας της δημοκρατίας της κοινωνικής απελευθέρωσης,  της ζωής μας.

Στη συζήτηση συμμετείχαν η Πέπη Ρηγοπούλου καθηγήτρια πανεπιστημίου, Στέλιος Λογοθέτης πρώην δήμαρχος Νίκαιας, Λουκάς Λιδώρης εκπαιδευτικός και οι φοιτητές Χρήστος Σταυρακάκης και Βίκυ Τσεφαλά. Την συζήτηση συντόνισε ο Στάθης Σταυρόπουλος δημοσιογράφος. Απαγγελία έκανε η ηθοποιός Αλίκη Παπαχελά, ενώ  ο Γιώργος Μεράντζας, με την εκπληκτική φωνή του μας είπε τραγούδια αγαπημένα του αντιδικτατορικού αγώνα.

Παρευρέθηκαν οι βουλευτές του Σύριζα Π. Λαφαζάνης, Μ. Κανελλοπούλου και Τ. Βαμβακά, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Υ.Γ. Επιφυλασσόμαστε για νεότερη ανάρτηση με αποσπάσματα των ομιλιών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ