3η Γιορτή του Κλήδονα απο την "Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες Φρεαττύδα & Βοτσαλάκια"



Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η "Πρωτοβουλία Κατοίκων Πειραιά για τις Παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια" και πολλοί κάτοικοι του Πειραιά, αναβιώνοντας το έθιμο του Κλήδονα "αντιστέκονται στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών, Φρεαττύδας και Βοτσαλάκια, λέγοντας ΟΧΙ στην εμπορική εκμετάλλευση, στην τσιμεντοποίηση, την ιδιωτικοποίηση και την περιβαλλοντική υποβάθμιση των ακτών ".

Μια όμορφη και χρήσιμη παράλληλα εκδήλωση. 

"Σήμερα που η συγκυβέρνηση επεξεργάζεται το νομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία των ακτών και της παραλίας», το οποίο οδηγεί στο ξεπούλημα και στην καταστροφή του πολυτιμότερου αγαθού του τόπου μας, του φυσικού περιβάλλοντος και των ακτών μας γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη της υπεράσπισης των παραλιών μας"  αναφέρουν στο κάλεσμα τους.

Και στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκαν με μεγάλη όρεξη θα έλεγα πλήθος Πειραιώτες, οικογένειες με τα παιδιά τους, νέοι και ηλικιωμένοι, άρχισαν να φθάνουν από νωρίς το απόγευμα, να γεμίζουν τα καθίσματα αλλά και η παραλία με ανθρώπους που χαίρονταν τη δροσιά  και το αεράκι της θάλασσας, ενώ πολλοί  έκαναν και μπάνιο.

Μια μικρή ομιλία για τους σκοπούς της εκδήλωσης και μια παρουσία ιδιαίτερη, του Άγη Εμμανουήλ, ηθοποιού και μαραθωνοδρόμου, ο οποίος μίλησε για την πρωτοβουλία του να τρέξει από τον Ισθμό μέχρι το Μαραθώνα για να ενεργοποιήσει όσους περισσότερους πολίτες ώστε να δημιουργήσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας στις απειλούμενες παραλίες μας. 
Να μεταφέρουν το μήνυμα ότι η ενεργοποίηση και η ομαδική δράση των πολιτών ενάντια σε περιορισμούς της ελευθερίας και της ποιότητας ζωής τους, μπορεί να ανατρέψει οποιοδήποτε Νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της φυσικής κληρονομιάς μας.

Στη γιορτή συμμετείχε ενεργά και το Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά, που με ανακοίνωση του κάλεσε τους πολίτες  να προσφέρουν  φάρμακα (μη ληγμένα) και βρεφικά γάλατα για τις ανάγκες  των ανασφάλιστων συμπολιτών μας, στους οποίους το κράτος δεν παρέχει ουσιαστική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το σούρουπο βρήκε τους διοργανωτές να ρίχνουν το σπίρτο και να ανάβουν τη σωρό των ξύλων, ενώ τριγύρω είχαν ήδη συγκεντρωθεί αρκετοί νέοι και νέες έτοιμοι να  πηδήξουν πάνω από τις φλόγες, που θα τους χαρίσουν υγεία και ευτυχία, καθώς η φωτιά έχει καθαρτική δύναμη.... όπως θέλει η παράδοση.

Το φαγοπότι που στήθηκε με την συλλογική κουζίνα και τα σουβλάκια, το νοσταλγικό τραγούδι από τον Τζόνι Βαβούρα, και ο χορός κράτησαν μέχρι αργά.