Άνεμος αισιοδοξίας και νίκης της δημοτικής παράταξης "κόντρα στο ρεύμα". Από την επίσημη ανακήρυξη του υποψ. Δήμαρχου Κώστα Παπαδόπουλου.



Άνεμος αισιοδοξίας και νίκης της δημοτικής παράταξης "κόντρα στο ρεύμα" στις επερχόμενες εκλογές, είναι το μήνυμα της επίσημης ανακήρυξης του υποψηφίου δημάρχου Κώστα Παπαδόπουλου, που έγινε χθες Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα της Ένωσης Σμυρναίων. Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών "κόντρα στο ρεύμα", και ήρθε στην εκδήλωση η οποία έθεσε μέσα από την ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου, τους άξονες για να γίνει πράξη η αλλαγή της μακρόχρονης απραξίας και παρακμής στη Νίκαια - Ρέντη. Για να γίνει η ανατροπή των αντιλήψεων και των πράξεων που στην ουσία υπηρετούν τα μνημόνια στην αυτοδιοίκηση και είναι το μακρύ χέρι της συγκυβέρνησης και των κομμάτων που κατέστρεψαν τον τόπο.
Η εκδήλωση στην όμορφη Αίθουσα των Σμυρναίων ξεκίνησε με προβολή σλάιτς από τη δράση των μελών της Κίνησης Πολιτών "Κόντρα στο Ρεύμα" και του Κ. Παπαδόπουλου σε κινηματικές ενέργειες και συμμετοχές, με μουσική επένδυση του Γ.Καρκάνη στο πιάνο.  Ακολούθησε μια σύντομη βογραφική  παρουσίαση του υποψήφιου δημάρχου, από τον Πάρη Λιάτσο. Μια συγκινητική αναδρομή στη ζωή και την δράση του για τα προβλήματα της πόλης και τη συμμετοχή του στο κίνημα μέσα από τον Σύριζα και την Αριστερά, δραστήριο και ενεργό μέλος της οποίας είναι.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, οι βουλευτές Παναγιώτης Λαφαζάνης και Τζένη Βαμβακά, δηλώνοντας την συμπαράσταση τους στον Κώστα Παπαδόπουλο. Δεν έλειψαν τα καλά λόγια για την αγωνιστικότητα την συνέπεια και το ήθος του, από τους  υποψήφιους δημάρχους των όμορων Δήμων, που τίμησαν την εκδήλωση και χαιρέτησαν: Πειραιά ο βουλευτής Θοδωρής Δρίτσας, Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, Κορυδαλλού Καίτη Κυλάκου και Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης. Ο Θανάσης Κούρκουλας από το κίνημα "απελάστε τον ρατσισμό". Παρευρέθηκαν τα μέλη της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος και Γιώργος Γαβρίλης, ο γραμματέας της Ν.Ε. Πειραιά Μανώλης Σαρρής και πολλά μέλη της, οι συντονιστές των Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας και Ρέντη.

Την ολόθερμη συμπαράσταση και στήριξη του στον Κώστα Παπαδόπουλο εξέφρασε ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας και δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Λογοθέτης, που τόνισε μεταξύ άλλων την άμεση αναγκαιότητα για ανατροπή της υπάρχουσας παρακμιακής κυβέρνησης  και της υπάρχουσας δημοτικής αρχής. Επίσης την στήριξη τους εκδήλωσαν, οι πρώην υποψήφιοι δήμαρχοι Νίκαιας Μιχάλης Καστρινάκης και Γιώργος Τζαφέρης.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλε η Ρένα Δούρου, υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής στηρίζοντας τον Κώστα Παπαδόπουλο, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να περάσει η διοίκηση του δήμου Νίκαιας - Ρέντη, σε χέρια αγωνιστικά και αντιμνημονιακά, για να "δώσουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση το πραγματικό της νόημα. Αυτό που θέλει τους πολίτες στο επίκεντρο. Και όχι στο περιθώριο της λήψης των αποφάσεων. Τους θέλει πρωταγωνιστές , και όχι αντικείμενα ξεζουμίσματος."
Η βουλευτής Σοφία Σακοράφα σε δήλωση στήριξης που απέστειλε, τονίζει ανάμεσα σε άλλα ότι η μάχη των δημοτικών εκλογών πρέπει να δώσει και ένα μήνυμα "απέναντι σε όλους αυτούς που αντί να προασπίζουν το θεσμό της αυτοδιοίκησης, γίνονται συμμέτοχοι στο έγκλημα του οικονομικού παρατηρητηρίου και στο γκρέμισμα της αυτοτέλειας και του αυτοδιοίκητου του θεσμού. "


Περισσότερες φώτο εδώ