25 εκατομμύρια ευρώ τα οφέλη της "ΑΒΑΞ", από το "μπάζωμα" του "Καραμπίνη". Για το δήμο Νίκαιας - Ρέντη;;;


Το θέμα της επιχωμάτωσης των πρώην λατομείων "ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ" και"ΑΔΑΜ" με υλικά από τις εξορύξεις της κοινοπραξίας ΑΒΑΞ που κατασκευάζει το μετρό, επανήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από προ-ημερήσιας διάταξης ερωτήσεις, των Δημοτικών Συμβούλων Σ. Λογοθέτη και Π. Κουφόγιαννη, προς τον δήμαρχο Γιώργο Ιωακειμίδη, τους οποίους διαβάσαμε στην Χαλκηδονα.gr
Το κύριο συμπέρασμα από τους διάλογους που διεξήχθησαν μεταξύ Δημάρχου και δημοτικών συμβούλων  είναι ότι στην "παγωμένη" για την προεκλογική περίοδο απόφαση 272/2013, για λόγους καθαρά σκοπιμότητας, (αποφεύγει έτσι κριτική για μια ύποπτη και αδιαφανή απόφαση του), αυτό που κυριαρχεί σαν συμπέρασμα είναι η προκλητικά ανισότιμη σύμβαση που βιαστικά ο Δήμαρχος θέλησε να προωθήσει, δίνοντας οφέλη στην κοινοπραξία ύψους πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ, ενώ  για τον Δήμο προβλέπονται αντίστοιχα μόνο 3 εκατομμύρια!
 Η στοιχειώδης λογική λέει ότι, όταν σε μια ενέργεια συμπράττουν δυο ισότιμα μέρη και από αυτήν πηγάζει όφελος, θα πρέπει αυτό το όφελος να μοιραστεί εξίσου. Άρα τουλάχιστον 12,5 εκατομμύρια ευρώ θα έπρεπε να γυρίσουν στη Πόλη μας σε αντισταθμιστικά έργα, για να πεις ότι αξίζει , ότι θα πιάσει τόπο η καθημερινή ταλαιπωρία που θα υποστούν οι κάτοικοι από εκατοντάδες φορτηγά που θα μεταφέρουν τα μπάζα, και βέβαια να υπάρξει μελέτη ενημέρωση και συμφωνία των κατοίκων και του δημοτικού συμβουλίου για το πια θα είναι αυτά τα έργα.
Ο δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης με την βεβιασμένη και "εκβιαστική" απόφαση που πήρε,  αλλά και με την μεθόδευση που έχει στο μυαλό του για να την υλοποιήσει δείχνει τουλάχιστον απαξίωση στις δημοκρατικές, διαφανείς, αξιοκρατικές, ισότιμες αρχές που πρέπει να διέπουν τη λειτουργία της διοίκησης του δήμου και έχει την ευθύνη γι αυτό.