Απόφαση 272/2013 Δ.Σ. Νίκαιας -Ρέντη. Επιβάρυνση στους κατοίκους - κέρδη για την κοινοπραξία.



Πολλά και ενδιαφέροντα αυτά που ακούστηκαν σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη, ίσως γιατί δεν ήταν μια από τις συνήθεις συνεδριάσεις του, με τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους μόλις και μετά βίας να "πιάνουν" απαρτία, με τους τυπικούς μονόλογους, για να "δικαιολογηθεί" η όποια απόφαση, αλλά μια συνέντευξη τύπου των επικεφαλής τριών δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Νίκαιας-Ρέντη «Κίνηση πολιτών κόντρα στο Ρεύμα», Κ. Παπαδόπουλο, «Όμορφη Πόλη» Κ. Βρεττάκο και «Το Μέλλον του Δήμου Νίκαιας-Αγ .Ι. Ρέντη», Σ. Λογοθέτη
Θέμα της η  απόφαση "σκάνδαλο" του Δημάρχου Γ. Ιωακειμίδη και μέρους της προσκείμενης σε αυτόν πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, να μπαζώσει με γιγαντιαία ποσότητα μπαζών που θα εξαχθούν από την κατασκευή του μετρό, τον ιδιόκτητο, δημοτικό χώρο πολιτισμού και αθλητισμού στο πρώην λατομείο Καραμπίνη, χωρίς κανένα ορατό ανταποδοτικό όφελος.
Πολλά και ενδιαφέροντα λοιπόν ακούστηκαν που πρέπει να τα μάθουν και οι πολίτες αυτής της Πόλης, ιδιαίτερα  οι  κάτοικοι της Νεάπολης που φαίνεται εκ των πραγμάτων να είναι οι περισσότερο θιγόμενοι και αυτοί που θα πληρώσουν το "μάρμαρο". Θα παραθέσουμε  εμείς λοιπόν μερικά από τα ζητήματα που ειπώθηκαν εισηγητικά αλλά και σαν απαντήσεις στις ερωτήσεις που τέθηκαν.
  • Τα 1.250.000 μ3. από μπάζα που έχουν σκοπό να εναποθέσουν δημιουργώντας ένα βουνό 35μ. ύψους, πάνω από την αντιπλημμυρική χοάνη , βάζουν εκτός των άλλων σε κίνδυνο την αντιπλημμυρική προστασία της πόλης κάτι που οι κάτοικοι της Νεάπολης με τις πλημμύρες του 1977 το έχουν ζήσει θρηνώντας και νεκρούς.
  • 60.000 τριαξονικά φορτηγά θα περνούν επί τρία χρόνια, περίπου 70 κάθε εργάσιμη ημέρα από τους στενούς δρόμους της  Νεάπολης, δημιουργώντας τεράστια όχληση στους κατοίκους από τα καυσαέρια, τον θόρυβο και την σκόνη. 
  •  Ένα κατ΄εξοχήν τεχνικό θέμα  δεν υπογράφεται από την αρμόδια Τεχνική υπηρεσία του Δήμου και δεν υπάρχουν καν οι απόψεις της. Φαίνεται πως αρκεί μια πολιτική απόφαση- εισήγηση του Δημάρχου για το θέμα αυτό...
  • Το Τοπικό Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει καν συζητήσει το θέμα.
  • Ο Δήμος Κορυδαλλού, απέρριψε την ίδια πρόταση των εταιρειών.
  • Από πλευράς αντιπολίτευσης ζητήθηκε να αναβληθεί η συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, να ενημερωθεί με όλες τις παραμέτρους, κάτι που δεν είχε γίνει, και να ξανάρθει το θέμα για να αποφασίσουν.Πρόταση που δεν έγινε δεκτή από τον Δήμαρχο. Προτίμησε έτσι η απόφαση να παρθεί με 18 θετικές ψήφους του Δημάρχου, έναντι 10 αρνητικών της αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης και 17 απόντων σε σύνολο 45 δημοτικών συμβούλων! 
  • Η αντιπολίτευση έχει συγκεκριμένη αντιπρόταση (μελέτη Περδικάρη) για τη διαμόρφωση του λατομείου, η οποία σέβεται τον χαρακτήρα του χώρου και εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της πόλης.
  • Με εμπεριστατωμένη ένσταση τους οι επικεφαλής των τριών δημοτικών παρατάξεων  προς την επιτροπή του άρθρου 152 ΚΔΚ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που υπέβαλλαν στις 23/10/2013, ζητούν να ακυρωθεί η εν λόγω απόφαση 272/2013 του Δ.Σ. Η απόφαση της Περιφέρειας για το θέμα αυτό, αναμένεται να εκδοθεί εντός διμήνου.
Εκτίμηση όλων είναι ότι, με την άμεση συνολική αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης και μέρους της συμπολίτευσης, στη παράλογη αυτή απόφαση του Δημάρχου Γ. Ιωακειμίδη, με την ενημέρωση του Λαού της Νίκαιας και τον σίγουρο ξεσηκωμό του, θα ακυρωθεί.
Αυτό που θα μείνει ενόψει και των Δημοτικών εκλογών του Μάη 2014, είναι ότι ο "καλύτερος" Δήμαρχος της Χώρας, όπως θέλουν να τον προβάλλουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ Γιώργος Ιωακειμίδης, λειτουργεί αυταρχικά, αντιδημοκρατικά και αλαζονικά, κατ΄εικόνα και ομοίωση των μνημονιακών κυβερνήσεων, χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες των πολιτικών του στους κατοίκους της πόλης, αφαιρώντας τους ζωτικό δημοτικό χώρο, ενώ στο όνομα παρουσίασης κάποιου θετικού του "έργου", το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει τα κέρδη για την κοινοπραξία κατασκευής του ΑΤΤΙΚΟΝ ΜΕΤΡΟ.